*Nettavisen* Nyheter.

Emily truer med flom

Orkanen Emily er svakere, men truer med å oversvømme Mexicos tredje største by etter å ha rast langs nordkysten av landet.

21.07.05 08:40

På sin ferd har orkanen ødelagt hjem, tretopper og fått hundretusen mennesker til å flykte fra hjemmene sine midlertidig.

Emily har nå blitt til en tropisk storm, men beveger seg likevel over land med fossende regnbyger og skarpe vinder som vasker ut veier og forårsaker flom i og rundt byen Monterry, melder nyhetsbyrået AP. Byens hovedområde er hjemmet til 3 millioner mennesker.

Flom
En mengde flygninger fra den internasjonale flyplassen er kansellert som følge av uværet, og det er tilrettelagt e bygg for evakuerte mennesker og til dem som har fått sine boliger ødelagt.

Det er ikke kommet rapporter om omkomne eller store skader ved kysten nær San Fernado eller andre steder der Emily har reist igjennom. Men vinden har dratt av metalltak på hus og oversvømmet jorder. Det har gjort at motorveien ser ut som en mur mot sjøen.

Eugenio Hernandez, guverør i staten Tamaulipas som inkluderer San Fernando, sier myndighetene fremdeles regner med at det vil komme inn større tall på ødeleggelsene. Men de harfporeløpig ikke mottatt rapporter om at noen skal være døde som følge av orkanen.

Hjem knust
En av de hardest rammede områdene er fiskelandsbyen Carbonera. Der har mange av de evakuerte kommet hjem igjen, bare for å finne hjemmene sine ødelagt og vann overalt.

- Orkanen har beseiret oss, sier en 45 år gammel fisker, ikledd kun t-skjorte og en shorts.

10 mennesker ble igjen i siskelandsbyen på tross av advarslene. Alle kom uskadd fra uværet.

Turister
Utenfor San Fernando har tre store siloer blitt dratt til bakken ved siden av de som ble ødelagt da orkanen Gilbert rammet området i 1988.

300 mennesker døde som følge av Gilbert i Mexioco og på de Karibiske øyer. Denne gangen fikk mange med seg advarslene mot Emily. Det kan ha reddet liv.

Nå kommer også turistene tilbake til uskadde hotell langs de mest populære strendene. Og sertifikater med påskriften " Jeg overlevde Emily" er allerede i salg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.