RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emiren av Kuwait er død

Sist oppdatert:
Sheik Jaber Al Ahmed Al Sabah døde søndag morgen 79 år gammel.

Det opplyser det statlige TV-selskapet i landet, melder AP. Emiren har slitt med helsen de siste fem årene etter en hjerneblødning.

75-åring tar over
Kronprins Sheik Saad Al Abdullah Al Sabah, som er en fjerne slektning av den avdøde emiren ble valgt som hans arving i 1978. Det er ventet at han tar over som hersker over det lille landet med de store oljeressursene. Han er 75 år gammel.

Søndag formiddag ble det klart at kronprinsen overtar emir-tittelen, melder AP.

Regjeringen har annonsert at man nå går inn i en 40 dager lang sørgeperiode. Alle offentlige kontorer vil være stengt i tre dager.

En farsfigur
Familien til emiren har hatt makten i Kuwait I hele 250 år. Siden krigen i 1991 har landet hatt svært nære forbindelser med USA. Det er ikke forventet noen endringer som følge av emirens død.

Sheik Jaber ble født i 1926, en stund før rikdommen som kom med oljen traff landet. Han fikk en fyldig utdannelse av privatlærere mens han vokste opp. Befolkningen i Kuwait har sett på ham som en varm farsfigur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere