*Nettavisen* Nyheter.

Emosjonell gjenforening i London

Matthew Scott (19), backpackeren som lyktes i å rømme fra bevæpnede kidnappere i Colombias jungel, ble fredag gjenforent med mor og far i hjembyen.

26.09.03 19:12

Den unge London-mannen rømte fra fangenskap ved å kaste seg ned fra et juv og ned i en elv. Deretter tilbrakte han 12 dager alene i jungelen, før han ble funnet. Fredag ettermiddag møtte en takknemlig, glad og emosjonell 19-åring sine foreldre i hjembyen.

- Et mirakel

- Jeg gikk alene uten mat i 12 dager for å unnslippe kidnapperne, og ble plukket opp av lokalbefolkning i Sierra Nevada-området. Jeg ville gjerne takke dem og den colombianske hæren, som opererte svært effektivt.

- Et mirakel, dette er et mirakel, utbrøt Matthew Scotts far, og omfavnet ham.

Bekymret for medfanger

På en pressekonferanse i forbindelse med hjemkomsten fortalte den reisende at tankene hans surrer rundt de sju gjenværende gislene, deriblant 31 år gamle Mark Henderson fra Yorkshire.

Scott understreket fredag at han er svært bekymret for de andre gislene.

- De er ikke bare navn og ansikter for meg. Jeg reiste med disse menneskene, de er mine reisefeller, mine venner, forklarte han.

Selve forholdene under kidnappingen ville han ikke gå nærmere inn på, blant annet av hensyn til de sju gjenværende gislene.

- Jeg må tenke på at noe av informasjonen jeg sitter på er sensitiv og på at situasjonen er fremdeles veldig spent. Jeg vil ikke utsette de andre gislene for fare, forklarte Scott.

- Livet ser bra ut

- Jeg er veldig takknemlig over å være tilbake i England, sa Scott, kledd i en enkel hvit t-skjorte, olabukser, sokker og sandaler.

- Jeg er lykkelig over å være tilbake hos familien. Jeg gleder meg til å begynne ved universitetet, og det kommer til å gå fint med meg. Livet ser ganske bra ut, avsluttet Scott.

Om ti dager blir han ingeniør-student ved universitetet i Oxford.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.