RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rick Bowmer (Scanpix)

En av ti tror Obama er muslim

Et økende antall amerikanske velgere tror presidentkandidat Barack Obama er muslim.

En undersøkelse gjennomført for Wall Street Journal og NBC viser at hele 13 prosent av de registrerte velgerne i USA tror at den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama er muslim. Og det er en oppgang fra i desember, da åtte prosent av velgerne oppga at det tror at Obama er muslim.

Heldigvis tror hele 37 prosent av velgerne korrekt om Obamas tro - at han er protestant. Også her er det en oppgang fra desember, da bare 18 prosent av velgerne trodde det samme.

Hele 44 prosent av velgerne sier nå at de er usikre på hva Obama tror på, mens hele 70 prosent var usikre på det samme i desember.

Ifølge National Review Online tilhører Obama menigheten Trinity United Church of Christ i Chicago.

Rykter om at Obama skal være muslim er ikke noe nytt. For noen uker siden havnet et bilde i mediene av Obama hvor han hadde på seg en turban.

Ifølge det kjente nettstedet drudgereport.com skal folk i Hillary-leiren ha brukt bildet for å sverte Obama, ved å framstille ham som en muslim.

Bildet ble tatt i Kenya i 2006, og viser Obama i en somalisk drakt med en hvit turban på hodet. Han fikk drakten under et besøk til Kenya.

TIl ABC News sier Hillary Clinton at hun ikke kjenner til bildet, men avviste heller ikke direkte at bildet kan ha blitt videresendt fra hennes leir.
- Jeg vet ingenting om dette. Dette bildet er i offentligheten nå. Men la oss stoppe og spørre: Hvorfor er du - hvorfor er noen opptatt av dette? sier Clinton.

Dermed prøvde hun å snu kontroversen tilbake mot Obama, og sa beskyldningene om at hun hadde lekket bildet for «latterlige».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere