*Nettavisen* Nyheter.

Én drept av hjemmelaget bombe

En amerikansk soldat ble drept og en annen skadd da en hjemmelaget bombe gikk av byen Tikrit i Nord-Irak. Karbala og Bagdad har også vært rystet av eksplosjoner mandag kveld.

04.11.03 00:13

Det opplyser en talsmann for de amerikanske styrkene til Reuters.

- En soldat fra den fjerde infanteridivisjonen ble drept og en annen skadd av en hjemmelaget sprengladning nord for Tikrit, sa talsmannen på telefon til Reuters.

Tre skadd
I Karbala ble tre personer skadd da en bombe gikk av utenfor et hotell.

Bomben var plassert i en bil som var parkert utenfor hotellet, og fasaden på hotellet fikk store skader i eksplosjonen. Ifølge Reuters bodde det blant annet iranske pilgrimer på hotellet i den hellige shia-byen Karbala. Ifølge de første meldingene ble tre drept i eksplosjonen, men det viste seg å ikke stemme, melder AFP.

Flere eksplosjoner
I Bagdad skal vitner ha hørt minst fire eksplosjoner mandag kveld.

Det er ikke kommet melding om skadde, men en talsmann for koalisjonen bekrefter at tre granater gikk av i nærheten av USAs hovedkvarter, melder AFP.

- Tre til fire granater gikk av I sentrale deler av Bagdad, men vi kjenner ikke skadeomfanget, sier en amerikansk militærtalsmann til Reuters. Kilder i Washington avviser at det amerikanske hovedkvarteret ble rammet av det som betegnes som et geriljaangrep.

Vitner skal først ha hørt en kraftig eksplosjon, etterfulgt av flere mindre smell, melder Reuters. Den største eksplosjonen skal ha skjedd på vestbredden av elven Tigris, der den USA-ledete administrasjonen holder til i et stort bygningskompleks.

Skutt ned
Søndag ble 16 amerikanske soldater drept da et helikopter ble skutt ned.

Forrige søndag ble skudd avfyrt mot et hotell i komplekset der USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz oppholdt seg. 15 ble skadd og 1 ble drept i denne episoden.

Så langt er 138 amerikanske soldater drept siden krigen ble erklært vunnet 1. mai i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.