*Nettavisen* Nyheter.

En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser

 

Flere biler i kø for å fylle bensin i Teheran i Iran fredag. Myndighetene økte uventet bensinprisene, noe som har ført til flere demonstrasjoner. Foto: AP / Vahid Salemi / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Regjeringen i Iran økte uventet bensinprisene fredag, noe som førte til en rekke demonstrasjoner flere steder i landet. En person er drept og flere skadd.

Det har vært kraftige demonstrasjoner blant annet i byen Sirjan, ifølge nyhetsbyrået IRNA.

– Dessverre ble en person drept, sier fungerende leder Mohammad Mahmoudabadi i Sirjan en uttalelse. Han sier videre at det er uklart om personen ble skutt.

Flere ble skadd i demonstrasjonene.

Ifølge Mahmoudabadi hadde ikke sikkerhetsstyrkene tillatelse til å avfyre skudd mot demonstrantene, men at de avfyrte varselskudd.

Myndighetene innførte rasjonering på bensin og økte prisene med 50 prosent fredag. Planen er at pengene skal gå økonomisk hjelp til innbyggere som trenger det, ifølge myndighetene.

Det brøt ut protester i en rekke store byer i Iran. Demonstrantene forsøkte blant annet å sperre veier og forlot bilene sine i veien.

Fredag forsøkte demonstranter i byen Sirjan å sette fyr på et drivstofflager, men ble stanset av politiet, opplyser nyhetsbyrået IRNA.

Demonstrasjonene fortsatte lørdag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag