RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VENTER: Foreldre venter bak politisperringer på å bli gjenforent med sine barn etter skoleskytingen på Reynolds High School tirsdag.
VENTER: Foreldre venter bak politisperringer på å bli gjenforent med sine barn etter skoleskytingen på Reynolds High School tirsdag. Foto: Steve Dipaola (Reuters)

En elev drept i skoleskyting i USA

Sist oppdatert:
En elev - i tillegg til gjerningsmannen - død etter skoleskyting i Oregon i USA.

Politi med spesialstyrket rykket tirsdag morgen ut til skoleskyting på en videregående skole nær Portland i Oregon.

- En gjerningsmann tok seg inn på skolen i morges og skjøt en elev. Dessverre døde denne eleven, opplyste politisjef Scott Anderson i Troutdale på en pressekonferanse klokka 19 norsk tid.

I tillegg til én elev, er gjerningsmannen bekreftet død. Situasjonen er under kontroll, og elevene busses nå til et samlingssted der de skal gjenforenes med sine foreldre, melder lokalt politi, ifølgeNBC News.

Politiet har anmodet de pårørende om å vise tålmodighet. Elevene skal kvitteres ut én og én, og ingen får forlate samlingsstedet før de er gjenforent med sine.

Skytingen skjedde på på Reynolds High School i Troutdale øst for Portland.

Det er bekreftet at det bare var en mistenkt gjerningsmann.

Politiets spesialstyrker gjennomsøkte skolen rom for rom etter skytingen.

Venter på å få barna hjem

Rundt 300 foreldre ventet ved 18-tiden norsk tid på å bli gjenforent med sine barn i nærheten av skolen, melder NBC News. Flere fortalte at de har hatt kontakt med sine barn via telefon.

Politiet forbereder de pårørende på at det kan bli en stund å vente før elevene slippes ut av skolens område.


Bar halvautomatisk våpen

En lokal reporter på stedet, Kate Cagle, melder at gjerningsmannen var kledd i sort med vest og hjelm og at han bar et halvautomatisk våpen, et AR-15.

Skytingen skjedde tirsdag morgen lokal tid, og det ble tidlig rapportert om skadde, rapporterte CNN.

Flere amerikanske TV-stasjoner sendte direkte fra skolen, og bilder viste elever som forlot skolebygningen og kom ut til et stort oppbud av politi, melder NTB.


Væpnet politi rykket ut til skolen, og om lag en time etter klokka 8 lokal tid, da de første meldingene kom, ble det meldt at situasjonen var under kontroll. Det skal ha blitt skutt med et halvautomatisk våpen, men det har foreløpig kommet få detaljer om hva som har skjedd.

Om lag 60 politifolk og 19 helsearbeidere befant seg ved skolen tirsdag formiddag, ifølge NTB.

Saken oppdateres!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere