Imam Hamid Farooq i norske Islamic Culture Centre, går knallhardt ut mot terroren i Barcelona.

ICC har 4.300 medlemmer, og er den eldste islamske organisasjonen og moskéen i Norge.

Torsdag ettermiddag ble 13 personer drept og 80 personer skadd, da terrorister kjørte en varebil ned Las Ramblas i Barcelona. Fredag ble fem angivelige terrorister drept i Cambrils, i det politiet sier var forsøk på et nytt terrorangrep.

17 år gamle Moussa Oukabir er etterlyst. Politiet mener han kjørte varebilen. Les egen sak: Politiet mener at Moussa kjørte varebilen på Las Ramblas

Se siste oppdatering i live-rapportering nederst i saken.

- Fordømmes

- Terroren i Barcelona skal fordømmes og fordømmes på det sterkeste av muslimer, akkurat slik terroren i Charlottesville ble, skriver han.

Imam Farooq kommenterer også at norske ungdommer har støttet terrorhandlingene. En av dem sier til Nettavisen: - Så lenge muslimer blir drept, ønsker jeg at vantro skal bli drept.

Les egen sak: Norsk islamist hyller Barcelona-terror på Facebook

- Kan aldri forsvares

- Vi registrerer at både tragedien i Charlottesville og Barcelonas hylles av noen uvitne ungdommer i Norge. Som imam har jeg ikke ord til å beskrive mine følelser akkurat nå. Å hylle en feig terrorhandling kan aldri forsvares i min religions navn.

- Som medmennesker og muslimer kan vi aldri hylle drap. Våre tanker går til de som har mistet sine kjære og til alle de sårede.

«Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her eller Android her.