Gå til sidens hovedinnhold

- En fryktelig beskjed

Familien til Pernille Marie Thronsen (21) fikk sjokkbeskjeden om at datteren ble funnet drept i Budapest søndag.

- Familien har fått en fryktelig beskjed. De prøver å håndtere dette tragiske dødsfallet så godt de kan, sier bistandsadvokat Karoline Henriksen til Nettavisen.

Hun påpeker at familien ikke har noe mer å si til mediene, og at de nå forholder seg til drapsetterforskningen i Ungarn.

- Om det skulle være aktuelt eller hensiktsmessig for etterforskningen så vurderer familien å reise til Budapest, opplyser Henriksen.

Funnet på ungdomsherberge

21-åringen Pernille Marie Thronsen var veterinærstudent i Budapest og hadde allerede vært i byen i over år.

Det var søndag ettermiddag at hun ble funnet drept på et av rommene i gjestehuset Flora. Her bor flere utenlandske studenter i Budapest.

Det var en ansatt på herberget som fant henne.

Oslo-jenta kommer fra Bøler. Som student skal hun ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest fredag, og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet onsdag.

Ekskjæresten er en kinesisk mann i slutten av 20-årene. De to traff hverandre i Budapest forrige studiesemester, men etter noen måneder skal forholdet ha tatt slutt. Politiet prøver nå å komme i kontakt med denne mannen.

- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker saken som en drapssak. Utover det kan jeg ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier talsmann for presseenheten ved politiet i Budapest til Nettavisen.

President i studentorganisasjonen ANSA, Kristoffer Moldekleiv, opplyser til Nettavisen at en studentprest fra Sjømannskirken reiser ned til Budapest i morgen. Det vil bli avholdt en samling onsdag kveld eller ettermiddag for dem som skulle ha behov for det.

- Det blir i hovedsak en samling for pårørende eller norske studenter som trenger oppfølging, så dette er et samarbeid fra Sjømannskirken og ANSA, og vi har vært i kontakt med ambassaden i Budapest og UD, sier Moldekleiv.

Til disposisjon

Oslo-politiet har også tilbudt ungarsk politi å bistå i etterforskningen.

- Vi har rettet en henvendelse via Interpol, hvor vi stiller oss til disposisjon dersom ungarsk politi ønsker bistand til etterforskningsoppgaver i Norge, sier Rohde.

Ungarsk politi har foreløpig ikke svart på henvendelsen fra norsk politi.

- Nå avventer vi en eventuell henvendelse derfra, sier politiinspektøren.

UD: - Vi bistår praktisk

Utenriksdepartementet opplyser at det er det lokale politiet som kommenterer saken, men understreker at ambassaden i Budapest vil bistå familien til den avdøde dersom det er ønskelig.

- Så vidt jeg vet så har ikke de pårørende reist ned. Men dersom de gjør det, vil vi bistå praktisk, dersom det er ønskelig og behov, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til Nettavisen.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?