Gå til sidens hovedinnhold

En gigant er død

Mediemogulen Kerry Packer rapporterte tilbake fra det hinsidige allerede i 1990. Nå har han tatt farvel for godt. Les om Australias kjempe.

Kerry Packer kontrollerte Australias største medieselskap, Publishing and Broadcasting Ltd, og var god for 6,9 milliarder australske dollar (34 milliarder norske kroner).

Familien opplyser at han sovnet stille inn natt til tirsdag lokal tid. Det er ikke kjent hva Packer døde av. Bare at han har hatt problemer med helsen i lang tid.

I 1937 ble Kerry Packer født med sølvskje i munnen. Hans far, Sir Frank Packer, var en kjent foretningsmann og mediemogul. Unge Kerry gikk på byens beste privatskoler og lærte business og media gjennom faren.

Da faren døde i 1974, tok han over familieimperiet Consolidated Press Holdings. I 1994 slo han selskapet sammen med Network television som han da kontrollerte. Resultatet ble Publishing and Broadcasting Ltd.

Stor og tøff
Med sin kraftige kropp på 1,9 meter var Packer en kjempe på flere måter.

- Han er den røffeste og tøffeste, den smarteste og flotteste mannen jeg noen gang har møtt, sa den kanadiske foretningsmannen Conrad Black om den australske kjempen.

Men Packer slet med helsen, og hadde gjort det i mange år. I 1990 fikk han hjertestans mens han spilte polo i Sydney. Han ble erklært klinisk død i åtte minutter, men legene klarte å få ham tilbake. Om livet etter døden, sa Packer følgende:

- Det er ingenting
- Den gode nyheten er at det ikke finnes en djevel. Den dårlige nyhetene er at det ikke finnes noen himmel. Det er ingenting.

Packer elsket hestesporten polo, og gambling. Det siste kostet ham millioner på kasinoer og veddeløpsbaner verden rundt.

- Jeg setter ikke selskapet på spill. Jeg tar sjanser for å avreagere. Noen ganger gir det uttelling – andre ganger ikke, sa Packer til en avis i 2000 etter å ha nektet for å ha tapt 20 millioner dollar i Las Vegas.

Packer ble verdenskjent da han i 1977 lagde sin egen cricketserie som følge av en kamp med sportens forbund over rettighetene til å vise cricket på tv. I all hemmelighet rekrutterte han de beste cricketspillerne til sponsede matcher som ble vist på hans egen tv-kanal.

Forbundslederne i England var rystet over synet av cricketspillere som spilte i fargede drakter (i cricket går det som regel i hvitt) i Pacers World Series of Cricket., skriver Reuters.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?