Gå til sidens hovedinnhold

En muskuløs Putin

Vladimir Putin stilte i bar overkropp da han tok med seg prins Albert på fisketur.

Russlands president Vladimir Putin poserte i bar overkropp, militærbukser og fiskestang i en båt i den sibirske elven Yenisei mandag. Putin har den siste tiden flekset sine politiske muskler overfor Vesten, men denne gangen viste han frem den ekte varen.

Den 54 år gamle eks-KGB-offiseren og tidligere jagerflypiloten ser ut til å holde seg i god form.

Les også: Putin avslører ny forsvarsplan

Putin var vert for prins Albert av Monaco denne helgen, og de to mennene har blant annet moret seg med aktiviteter som rafting og fiske, skriver Daily Mail. Invitasjonen blir tolket som Putins takk til prinsen. Prins Albert sitter nemlig i Den internasjonale olympiske komiteen. Han var en stor pådriver til at Russland skulle få arrangere OL i 2014.

Plantet flagg på havbunnen
Den russiske presidenten har i det siste vært svært offensiv på den internasjonale arenaen, og gjorde blant annet krav på oljen og gassdepotene på Nordpolen ved å plante et russisk flagg på havbunnen under den arktiske isen.

I tillegg har han vært kritisk overfor USAs planer om å etablere et rakettforsvarssystem i Europa. Han har truet med å rette raketter mot Europa, og lørdag kunngjorde Putin at Russland er i ferd med å bygge sitt eget rakettskjold som vil stå ferdig i 2015. Videre har russiske bombefly blitt hyppig observert i nærheten av de vestlige naboene.

Russiske bombefly
Mandag opplyste amerikanske og canadiske myndigheter at russiske bombefly den siste uken har utført treningstokter i nærheten av USAs og Canadas territorielle grenser.

- De gjorde ikke dette bare for å trene. De gjør det for å understreke et poeng, sier den canadiske obersten Andre Dupuis til Reuters.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday