RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En omkom i togulykke

Sist oppdatert:
En eldre kvinne omkom og flere ble alvorlig skadet i en togulykke i Storbritannia fredag kveld.

Et tog på vei fra London til Glasgow sporet av mellom byene Oxenholme og Tebay i Cumbria-distriktet i England fredag kveld.

Hele toget sporet av og flere av vognene veltet. Minst en av vognene rullet ned en åskam, og flere mennesker ble innesperret i vognen.

Fem personer er alvorlig skadd etter ulykken.

- Brannvesenet går gjennom toget med varmesøkende apparat for å forsikre om at det ikke er noe igjen i vraket, sier ambulansepersonell Claudine Shacklock til Sky News.

Eldre kvinne omkommet
Det var ifølge Sky News 120 passasjerer om bord i toget da ulykken inntraff. Flere titalls med mennesker er skadet og en eldre kvinne har omkommet. Skadene varierer fra skrubbsår til brekte ben og hodeskader.

- Det er fem personer med alvorlige skader som har blitt innlagt og jeg kan bekrefte at en person er død, sier en talsperson for det lokale sykehuset til Sky News.

I tillegg er tolv mennesker, hvor av tre er kritisk skadet, fraktet til et annet sykehus. 65 passasjerer betegnes som lettere skadet.

Toget var et hurtiggående tog som har en toppfart på 200 kilometer i timen.

Høyt smell
Et vitne forteller at han hørte et høyt smell før toget veltet over på siden og havnet i en skråning. En av tog passasjerene var BBC-ansatt Caroline Thomson. Hun opplevde episoden som svært skremmende.

- Plutselig så virket det som det traff et eller annet. Deretter begynte det å vingle fra side til side på en svært dramatisk måte. Dette er en veldig skremmende opplevelse, forteller hun til BBC.

En annen passasjer ante fred og ingen fare da ulykken inntraff.

- Jeg satt og leste en bok og så begynte det å bli svært humpete. Det virket nesten som at vi ble rammet av kraftige vindstryker eller noe, og så plutselig veltet vognen, forteller Ruth Colton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere