RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En pils og hypnose?

På en bar i England kan stamkunder få både øl og hypnose for røykeslutt. Se video

1. juli blir det totaltforbudt å røyke på offisielle steder i England. Det innebærer at de normalt røykfylte barene skal bli sigarettfrie. Og da må kundene skjerpe seg.

Eieren av baren The Endeavour pub i Chelmsford i England har tatt konsekvensen av det kommende forbudet. Mike Michell kom opp med ideen om en god måte å få kundene til å kvitte seg med uvanen, samtidig som han beholdt dem som kunder når de ikk lenger kunne røyke til ølen. Han hyret inn en hypnotisør som har fått folk til å stumpe røyken for godt på andre puber tidligere. Se video nederst i saken.

-Dersom de er ikke-røykere før 1.juli, så er de vant til det når forbudet kommer, og da kommer de til å fortsette å gå på puben, sier Michell til nyhetsbyrået Reuters.

Rett før hypnotisør Peter Moule kommer, trekker pubgjestene sine siste drag av sigaretten. Så skjer det.

Moule holder en kort innledning før han spille rolig musikk og ber gjestene om å ukke øynene og slappe av. I løpet av en time med hypnose, så skal de altså bli røykfrie. Hypnotisøren ber dem om å tenke på hvor fint det vil være å ikke røyke og fordelene ved det.

- Stolt over deg selv velger du nå bort det som har dominert over deg, som var kun en vane, ved å forklare at det i begynnelsen kun var en vane, sier Moule.

Hypnotisøren sier at man må være motivert for å slutte i utgangspunktet dersom hypnosen skal fungere.

-Dette var veldig avslappende, en slags konsentrasjon i kroppen og meg selv om hvordan jeg vil slutte og om hvor mye bedre jeg kommer til å føle meg, sier Barmaid Helen Neal, som normalt røyker 20 om dagen.

Nå gjenstår det å se om hypnosen har hatt en virkning når røykeforbudet innføres søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere