*Nettavisen* Nyheter.

En siste stormrekord

Foto: (AP/Scanpix)

Den tropiske stormen Zeta bukket fredag under, men rakk å sette en siste rekord før orkansesongen var over for denne gang.

07.01.06 18:23

Zeta falt fra hverandre i Atlanterhavet fredag, og dermed er tidenes lengste orkansesong over i Atlanteren.

Zeta var aldri noen trussel for land, men satte likevel en rekord. Aldri har noen navngitt tropisk storm holdt ut så lenge i januar. Det er faktisk bare andre gang at en tropisk storm har overlevd nyttår.

Orkansesongen varer offisielt fra 1. juni til 30. november i Atlanterhavet, men denne gangen ble den altså forlenget med over en måned.

2005-sesongen har vært en av de mest dødelige noensinne, med 14 orkaner, og en lang rekke tropiske stormer. Blant orkanene var Katrina som ødela New Orleans og store deler av Louisiana og Mississippi i august, og ble den dyreste orkanen i amerikansk historie.

2006-sesongen begynner offisielt 1. juni, men dersom det kommer noen tropisk storm innen den tid vil den markere starten på en ny sesong. Den først stormen vil få navnet Alberto.

- Så, fram til 2006-sesongen begynner, dersom Zeta ikke skulle gjøre et mirakuløst comeback, mønstrer National Hurricane Center av for denne gang. Endelig, sier orkanspesialist Stacy Stewart til CNN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag