RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En stor Dash problemer

Sist oppdatert:
Siden 9. september har det vært hele ni hendelser med Dash 8-fly i Europa.

SAS har hatt store problemer med flyene av typen Dash 8 Q400. På grunn av problemene krever SAS en giganterstatning av den canadiske flyprodusenten Bombardier.

Lørdag kveld kollapset understellet på et Dash 8-fly under landing i København .

Her er en oversikt over hendelsene de siste ukene:

9. september fikk en SAS-maskin problemer med landingsstellet etter avgang fra Aalborg. Piloten måtte foreta en nødlanding. Under landingen kollapset flyets landingsstell og flyet skled av rullebanen. Fem av de 73 passasjerene fikk lettere skader.

10. september. To SAS-fly returnerer til København etter tekniske problemer. Det ene var på vei til Praha, men vendte tilbake til den danske hovedstaden. Passasjerene gikk om bord i et nytt fly av samme type, men kort tid etter takeoff får også den nye maskinen tekniske problemer. Atter vender passasjerene tilbake til København.

12. september måtte et SAS-fly nødlande i Vilnius i Litauen på vei til København. Problemene er akkurat de samme som under nødlandingen tre dager tidligere. Ingen av de 50 passasjerene kom til skade.

21. september måtte et Dash-fly fra Augsburg Airways nødlande i München. Nesehjulet ville ikke folde seg ut slik det skulle. Ingen kom til skade.

10. oktober må et SAS-fly på vei til Gdansk returnere til København å foreta en sikkerhetslanding på grunn av feil med luken til nesehjulet.

11. oktober får et Dash-fly fra SAS på vei fra Berlin til Stockholm indikasjoner på en motorfeil. Flyet lander trygt igjen i Berlin.

12. oktober måtte et nytt SAS-fly snu etter avgang fra Warszawa på grunn av problemer med landingsstellet.

19. oktober måtte et SAS-fly med 77 passasjerer nødlande fordi en dør til landingsstellet ikke ville lukkes skikkelig. Flyet landet likevel som normalt.

27. oktober. Et SAS-fly med 44 personer om bord nødlander i København. Landingsstellet på høyre side kollapser under landingen, men ingen kom til skade.

(Kilder: Ritzau, NTB, Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere