RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda en 18-åring drept av politiet

En politimann som ikke var på vakt, skjøt og drepte en 18-åring som ifølge politiet avfyrte skudd først i St. Louis i Missouri i USA onsdag.

18-åringens pårørende hevder tenåringen var ubevæpnet, skriver St. Louis Post-Dispatch.

Den 32 år gamle politimannen var iført politiuniform, men han var på jobb for et sikkerhetsselskap da han forsøkte å stanse en mistenkt som flyktet til fots, ifølge talsperson Schron Jackson i St. Louis-politiet.

Den svarte 18-åringen skal ha havnet i et basketak med den hvite politimannen. Ifølge visepolitimester Alfred Adkins avfyrte han først et skudd mot politimannen, som så svarte med et dødelig skudd.

Politimannen ble ikke skadd, og et våpen er beslaglagt på åstedet, opplyser politiet.

Rundt 200 demonstranter samlet seg på åstedet sør i St. Louis i protest.

– Han hadde en sandwich i hånden sin, og de trodde det var et våpen. Det er akkurat som med Michael Brown, sier 23 år gamle Teyonna Myers, som sier hun er offerets søskenbarn.

Hendelsen fant sted få kilometer unna byen Ferguson, som ble rammet av voldsomme protester i kjølvannet av at en hvit politimann skjøt og drepte den svarte 18-åringen Michael Brown i august. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere