RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda en jente funnet død

Sist oppdatert:
En 16 år gammel jente ble i dag morges funnet død i et skogsområde utenfor Bridgend. Trolig er dette det 17. selvmordet i samme området på et drøyt år.

(YEYE): Politiet i Wales karakteriserer jentas død som en personlig tragedie, og mener dermed at dette skal være det 17. selvmordet som har skjedd i og rundt Wales-byen Bridgend.

Det var en forbipasserende som fant jenta i dag morges. Hun ble funnet drøyt 8 kilometer fra Bridgend, melder Sky News. Politiet mistenker at dette skal være den 17. tenåringen som har begått selvmord siden januar i fjor.

Kan være selvmordspakt
I forrige uke ble to søskenbarn på 20 og 15 år funnet døde hver for seg i løpet av noen få dager. Politiet uttalte da at de mente det ikke var noen bevis som tilsa at det var en sammenheng mellom de to dødsfallene. Politiet opplyste for to uker siden at ytterligere ni personer skal ha tatt sitt eget liv den siste tiden.

Flere av ungdommene skal ha tilhørt samme nettsamfunn, men politiet avviser at de har funnet noen forbindelse mellom nettsamfunnet og dødsfallene. I tillegg skal de fleste døde også skal ha opprettet egne minnesider for seg selv før de døde.

Les mer: Småby rystes av selvmordspakt

- Det er ingen konkrete bevis som tilsier at det er en sammenheng, men antallet og området selvmordene har skjedd i, snakker for seg selv, sier Sky News reporter på stedet. I den lille byen spekuleres det nå i om det skal ha blitt inngått en form for selvmordspakt.

På en pressekonferanse i dag uttalte assisterende politisjef ved politiet i Wales, Dave Morris, at politiet er bekymret for at fenomenet skal spre seg.

- Det vi har sett er at disse ungdommene er sårbare, og at selvmord har blitt en akseptert måte å takle utfordringene som disse unge menneskene møter, sa Morris.

Selv om politiet mener det ikke er bevis for at det finnes en sammenheng mellom dødsfallene, har de likevel valgt å opprette en egen gruppe som skal se nærmere på hendelsene.

18 år gamle Dale Crole var den første som skal ha begått selvmord. I januar i fjor ble han funnet omkommet i et forlatt varehus i samme byen.

- Smitteeffekt
Nestleder for det nasjonale senteret for selvmordsforebygging ved Universitetet i Oslo, Henning Herrestad, sa til Nettavisen i januar at ungdommene i Storbritannia kan ha blitt rammet av en type smitteeffekt.

- På Internett kan det oppstå subkulturer hvor man støtter hverandre til å gjøre ting man ellers ikke ville ha gjort. Personer kan identifisere seg med andre som har gjort selvmord. Forskning viser at hvis det første selvmordet i en ansamling av selvmord er veldig synlig i media, så øker dette risikoen for at andre imiterer det, sa han til Nettavisen.

Mer fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere