RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig fikk Stoltenberg møte Obama

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg besøkte tirsdag USAs president Barack Obama i Det hvite hus.
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg besøkte tirsdag USAs president Barack Obama i Det hvite hus. Foto: Nicholas Kamm (Afp)
Sist oppdatert:
Besøkte presidenten tirsdag.

Ifølge Obama diskuterte de to en rekke saker, fra Ukraina til NATO-landenes engasjement i en rekke globale utfordringer.

– Vi hadde mulighet til å diskutere Ukraina og den stadig mer aggressive linjen Russland har tatt, og vi bekreftet at NATO er hjørnesteinen, ikke bare når det gjelder den transatlantiske sikkerheten, men på mange måter også en hjørnestein for global sikkerhet, sa Obama da han holdt pressekonferanse sammen med Stoltenberg tirsdag.

Han trakk også fram at alle de 28 NATO-landene er med i koalisjonen mot Den islamske staten (IS) i Irak.

Stoltenberg sa på sin side at han setter stor pris på å møte Obama igjen, ikke minst fordi han opplever at de to har en felles forståelse av at alliansen står overfor nye sikkerhetsomgivelsene.

Han takket også Obama for å vise lederskap i en vanskelig tid.

– Jeg vil takke for alt som du personlig har gjort for å vise lederskap i en tid der vi virkelig trenger ditt lederskap, sa Stoltenberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere