RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Energisk opptur på Wall Street

Sist oppdatert:
Investorene satte pris på billige aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Børsene i USA reiste seg igjen etter børskollapsen tirsdag. Investorenes appetitt for billige aksjer ledet oppturen.

- Vi ser en oppgang i energiselskapene ettersom de er oversolgte, og vi ser en oppgang i det bredere markedet fordi det er oversolgt. Det er som å kaste en baby ut med badevannet, sier sjefmarkedsstrateg Art Hogan hos Jefferies & Co., ifølge MarketWatch.

Tirsdagens store snakkis var slakten finansgiganten Lehman Brothers opplevde med et aksjestup på 45 prosent. Som en følge av kollapsen kom selskapet med kvartalsresultatet onsdag, en uke tidligere en planlagt. Dette viste at USAs fjerde største investeringsbank fikk et nettoresultat på minus 3,9 milliarder eller minus 5,92 dollar per aksje. Det tilsvarer et tap på nærmere 22,3 milliarder kroner. I tillegg har selskapet barbert utbyttet for inneværende år til 5 cents fra 68 cents.

- Lehmans rapport forteller om fortsatt bekymring om tilgjengeligheten på kreditt og tilstanden til alle som er involvert i subprime og relaterte eiendeler. Det er klart at Lehman er i den modus at de behøver å reise kapital for å støtte de instrumentene de har i sine regnskaper, sier Peter Jankovskis iOakbrook Investments LLC til nyhetsbyrået Bloomberg.

Les mer her: Stjernesmell for bankkjempe

Aksjen var en periode på dagen i positivt territorium godt i pluss, men endte til slutt ned åtte prosent. Så langt i år har aksjen fått rundjuling og stupt med hele 89 prosent.

Den finansaksjen som fikk hardest gjennomgå var Washington Mutual, som stupte med vel 30 prosent etter at Standard & Poor's nedgraderte ratingen.

Av komponentene som utgjør Dow Jones ledet bilgiganten General Motors oppgangen med en etterlengtet stigning på seks prosent.

På råvarebørsen i New York endte frontkontrakten på WTI-oljen på 102,58 dollar fatet, som er en nedgang på 68 cents. Oljeprisen falt på bekymringer om lavere etterspørsel, noe som dermed veide tyngre enn både oljelagerfall og oljekartellet OPECs beskjed om at de vil redusere deler av produksjonen sin.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +0,34% til 11.268,92

Nasdaq +0,85% til 2.228,70

S&P 500 +0,61% til 1.232,04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere