Gå til sidens hovedinnhold

Enige om redningspakke

Kongressen er enige om detaljene rundt Barack Obamas redningspakke.

Begge kamrene har tidligere vedtatt hver sin versjon av president Barack Obamas omfattende redningspakke.

Onsdag ble imidlertid Senatet og Representantenes hus enige om detaljene rundt krisepakken som ifølge Obama skal generere mellom tre og fire millioner arbeidsplasser i USA.

5410 milliarder kroner
Den endelige versjonen av krisepakken er på 798 milliarder dollar, og innebærer skattelette, samt andre tiltak som skal redde den skakkjørte økonomien. Det utgjør 5410 milliarder norske kroner i dagens kurs.

Begge kamrene må gjennomføre nye avstemninger før pakken kan bli godkjent og signert av presidenten. Sannsynligvis vil avstemningene finne sted allerede torsdag, melder BBC.

Majoritetslederen i Senatet, senator Harry Reid (demokrat), mener pakken er designet til å skape 3,5 millioner arbeidsplasser.

Skattelette til middelklassen
Han forteller at en tredel av pakken vil brukes til skattelette til middelklassen i USA. I tillegg vil pengene brukes til å hjelpe finansofrene med arbeidsledighetsgoder, matkuponger og helsetjenester.

- Dette kompromisset vil skape flere jobber enn det originale utkastet til Senatet, og koste mindre enn det originale utkastet til Kongressen, sier Reid.

Senatets originale utkastet var på 838 milliarder dollar, mens Kongressens forslag lå på 820 milliarder dollar.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her