RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om uttrekning fra Irak

Sist oppdatert:
Iraks statsminister bekrefter at USA og Irak har kommet fram til en enighet om å trekke samtlige styrker ut av Irak i løpet av 2011.

- De to partene har faktisk kommet fram til en enighet om en konkret dato, som er slutten av 2011, for full uttrekning av utenlandske styrker på irakisk jord, sa statsminister Nuri al-Maliki i en tale mandag, melder Reuters.

Avtalen som har blitt forhandlet i ti måneder, må først bli vedtatt i den irakiske nasjonalforsamlingen før den blir godkjent.

147.000 amerikanske soldater er stasjonert i det krigsherjede landet på det nåværende tidspunktet.

Utkastet til avtalen skal ifølge BBC inneholde punkter som åpner for immunitet for amerikanske soldater i Irak. I tillegg er det tilrettelagt for at noen amerikanske soldater vil forbli i landet etter 2011 med hensikt å trene opp irakiske styrker.

En irakisk tjenestemann opplyst allerede på fredag at amerikanske styrker skal trekkes ut av de urbane områdene i Irak i juni 2009.

Det hvite hus har ennå ikke kommentert statsministerens uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere