*Nettavisen* Nyheter.

Enorm sex-interesse

Pågangen for å registrere domener under .eu har vært enorm. Sex.eu var et svært populært navn.

10.04.06 13:13

Muligheten for å registrere domener med endelsen .eu har nå vært åpen noen dager. Siden fredag har over én million domenenavn blitt registrert.

Førstemann til mølla
Som de fleste andre domenenavn, tildeles .eu-domene etter «førstemann til møll»-prinsippet. Hele 280 søknader ble lagt inn for sex.eu, som dermed trolig var det mest populære domenet.

Ifølge BBC kom det inn 702.684 registreringer den første morgenen, og det første domenet som ble registrert var dekoration.eu, etterfulgt av buchung.eu, tankstellen.eu, exhibitionist.eu og eurorechner.eu.

På det mest hektiske ble det registrert 76 søknader i sekundet.

Fornøyd med interessen
- Vi er fornøyd med å se at interessen for .eu har vært stor og mange allerede anser .eu som et brukbart tillegg til internets nasjonale toppnivå-domener, sier Eurid-sjef Marc Van Wesemael i en uttalese.

Det har vært tyskerne som har vært mest aktive i registreringen, som så langt har registrert 419.866 av de 1.318.171 aktive eu-domene. På andreplass kommer Storbritannia med 270.292.

Ralph Lauren tapte Polo
Det finnes en rekke domenenavn som mange bedrifter har delte interesser for, og på fredag hadde Eurids klageorgan fått inn 60 klager. Nesten en tredjedel av domenenavn-søknaden som kom inn de første timene søkte om navn som flere ville ha.

Blant annet ble domenet polo.eu ble gitt til Volkwagen, mens Polo Ralph Lauren måtte gi tapt. Discovery Channel fikk domenet Discovery.eu foran nesen på Land Rover som har en bil med samme navn.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag