RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enron-sjef vil ut av fengsel

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Jeffrey Skilling, tidligere sjef for skandaleselskapet Enron, forsøker å få saken sin gjenopptatt.

Skillings advokater gjorde fredag et fremstøt for å få saken gjenopptatt, melder Marketwatch.

Advokatene mener det var omfattende feil i påtalemyndighetens sak mot ham. De hevder blant annet at det var urimelig å avholde rettssaken i Houston, hvor Enron hadde hovedkontor, og hvor tusenvis av ansatte mistet jobben.

Det er 16 måneder siden Skilling (53) ble funnet skyldig i å ha lurt myndigheter og investorer, og det er ni måneder siden han begynte å sone en fengselsstraff på 24 år.

Den andre hovedpersonen i Enron, Kenneth Lay, døde i juli i fjor, før straffeutmålingen.

Energiselskapet Enron var et av USAs viktigste og mest beundrede selskaper, før det gikk konkurs høsten 2001 i det som må kunne kalles den høyest profilerte av flere gigantiske bedriftskollapser i USA i denne perioden.

Enron viste seg å være en gigant på leirføtter, og selskapets tvilsomme regnskapsførsel førte også til at det ledende revisjonsfirmaet Arthur Andersen gikk med i dragsuget.

Lay og Skilling forsøkte å legge skylden på tidligere finansdirektør Andrew Fastow, som inngikk en avtale med påtalemyndighetene og vitnet i saken. De to hevder de ikke var klar over transaksjoner Fastow gjorde for å manipulere regnskapene i selskapet, og at Enron-kollapsen skyldtes Fastows handlinger samt at finansmarkedenes tiltro til selskapet forsvant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere