*Nettavisen* Nyheter.

Enron-topp meldte seg

Foto: (Foto: Scanpix)

Den siste toppsjefen i det skandalerammede energiselskapet Enron, Kenneth Lay (62), meldte seg torsdag for amerikanske myndigheter.

08.07.04 14:03

Kenneth Lay møtte torsdag på FBIs kontor i Houston, ifølge Reuters.

Han ville ikke gi noen kommentarer til pressen, men gjentok sin holdning om at han ikke har gjort noe galt i forbindelse med Enron-havariet. Han mener det ikke er juridisk dekning for anklagene mot ham.

Anklagene går blant annet ut på at Kenneth Lay senest to måneder før energikjempen kollapset, anbefalte sine ansatte å kjøpe aksjer i selskapet. Samtidig hadde ledelsen i Enron solgt aksjer for ti milliarder kroner.

Kenneth Lay har nektet å møte til de omfattende høringene som amerikanske myndigheter har holdt i kjølvannet av Enron-skandalen.

Flere tusen ansatte mistet jobbene sine og mesteparten av pensjonene sine da energiselskapet Enron gikk over ende for to og et halvt år siden.

Både justisdepartementet og en rekke komiteer i Representantenes hus og Senatet har satt i gang etterforskning av kjempekonkursen. Ti personer er dømt i forbindelse med skandalen.

Rapporter viser at selskapet systematisk manipulerte finansavtaler for å skjule problemene for aksjeeierne, samtidig som topplederne hovet inn kjempefortjenester. Da selskapet gikk over ende var USAs største konkurs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.