RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er det liv på Mars?

LIV? - Metangassfunnene kan tyde på to ting, enten at det er sovende vulkaner eller liv på Mars, sier Knut Jørgen Røed Ødegaard.
LIV? - Metangassfunnene kan tyde på to ting, enten at det er sovende vulkaner eller liv på Mars, sier Knut Jørgen Røed Ødegaard. (NASA)
Sist oppdatert:
NASA presenterer spennende funn.

Astronomi-interesserte holder pusten i kveld når NASA skal presentere sine resultater etter funn av metangasser på Mars for to år siden.

- Veldig spennende
- Dette er veldig spennende. Metangassfunnene kan tyde på to ting, enten at det er sovende vulkaner eller liv på Mars. Det er disse to tingene man antar kan skape slike gasser, sier kjendis-astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard til VG Nett.

VIDEO:Følg pressekonferansen her

Bevisene kan tyde på liv
I løpet av pressekonferansen har forskerne slått fast at det ikke er grunn til å tro at funnene av metangasser stammer fra vulkaner.

- Dette kan være avfallsprodukt fra mikrober, det kan også være mat for mikrober og metan-konsumenter. Dette er veldig spennende, fordi vi har bevis som kan tyde på at det finnes muligheter for liv for Mars, sier professor Lisa Pratt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere