RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette den avskyelige snømann?

Sist oppdatert:
Bigfoot-eksperter er skråsikre på at det er et apemenneske som figurerer på bildet.

Bildet ble tatt av en amerikansk jeger i en nasjonalpark nord for Pittsburgh i USA 16. september i år. Den amerikanske jegeren Rick Jacobs hadde festet et selvutløsende kamera i et tre med håp om å få et bilde av et dådyr.

Gikk på to bein
Men da han undersøkte bildene fikk han seg litt av et sjokk. Kameraet hadde fanget opp en hårete, menneskelignende skapning som gikk på to bein.

- Vi kunne rett og lett ikke finne ut av hva slags dyr som var på filmen, sier jegeren.

Jacobs er en erfaren jeger og har aldri sett noe lignende. Derfor tok han kontakt med Bigfoot Research Organization, som er en forening som undersøker yetiobservasjoner.

- Det ser ut til å være et pattedyr av en art, og etter min mening ser det ut til å være en yeti, sier Paul Majeta ved Bigfoot Research Organization.

Såkalte apemennesker går under flere navn som Yeti, den avskylige snømannen eller Bigfoot - alt avhengig av hvor observasjonene blir gjort.

Syk bjørn
Andre eksperter hevder derimot at det er en syk bjørn som er avbildet.

- Det er ikke tvil om at det er en bjørn med alvorlig infeksjon av skabb, sier Jerry Feaser ved de lokale viltmyndighetene.

De fleste som hevder at de har sett Bigfoot beskriver skapningen som et tre meter høyt apelignende vesen med store føtter – derav navnet Bigfoot. Skapningen skal ikke ha noen hals og den er dekket med mørkerødt eller mørkebrunt hør. Fenomenet eksisterer i alle verdens kriker og kroker, men det er aldri blitt oppdrevet noe bevis på at skapningen faktisk eksisterer.

Hva tror du? Er det bilde av en skabbete bjørn, et menneske i apedrakt eller den avskyelige snømann?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere