Er dette en marsboer?

NASAs robotkjøretøy tok i fjor et bilde av det som kan ligne et romvesen på Mars.

23.01.08 08:54

Bildet ble tatt i 2007 av kjøretøyet Spirit, som er et av to robotkjøretøy som saumfarer den røde planeten, skriver The Times. Selve bildet er et forstørret utsnitt av et stort panoramabilde.

Ved første øyeglimt kan det se ut som at figuren på bildet er et levende vesen. Men skeptikerne hevder at det kun dreier seg om en klippe.

- Nakent romvesen
Likevel har bildet skapt stor oppmerksomhet blant marsentusiaster verden over.

- Disse bildene er utrolige. Jeg kunne ikke tro mine egne øyne da jeg så det som ser ut til å være et nakent romvesen som løper rundt på Mars, sier en entusiast, melder Daily Mail.

NASAs robotkjøretøy Opportunity og Spirit ble skutt opp fra Cape Canaveral i Florida i 2003. Robotkjøretøyenes har som mål å samle inn geologisk bevis på at det eksisterer vann på planeten, noe som anses for å være grunnlaget for liv.

Skuffet
Det er festet kameraer på begge kjøretøyene, og bilder blir regelmessig sendt til jorden. Det har gått fire år siden Opportunity og Spirit sendte bilder fra planetens overflate for første gang. Men NASA-forskerne ble skuffet da bildene ikke viste noe tegn til liv.

Prosjektet koster 820 millioner amerikanske dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.