RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette spor etter Den avskyelige snømann?

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Det tror i hvert fall en gruppe med japanske eventyrere.

Gruppen har ved tre anledninger forsøkt å spore opp Den avskyelige snømann, som på det lokale folkemunnet går under navnet Yeti.

- Fotsporene er cirka 20 centimeter lange og så ut til å være menneskelige, sier Yoshiteru Takahashi, som leder gruppen Yeti Project Japan, til nyhetsbyrået AFP i Katmandu mandag.

42 dager i Himalaya
Gruppen på åtte medlemmer har tilbrakt 42 dager i Himalaya på fjelltoppen Dhaulagiri, som strekker seg 7661 meter over havet, hvor de angivelig har gjort flere observasjoner av fotspor til Den avskyelige snømann under tidligere ekspedisjoner.

De japanske eventyrerne mislykkes med å gjennomføre hovedmålet, som var å fange opp det apelignende dyret på film, men Takahashi hevder at fotsporene er bevis nok på at skapningen eksisterer.

- Jeg og de andre gruppemedlemmene har reist til Himalaya i flere år, og vi klarer å gjenkjenne spor etter bjørn, hjort, ulv og snøleopard, men disse sporene tilhørte ingen av dem, sier han.

- Vi er overbevist om at dette er virkelig. Fotsporene og historiene til lokalbefolkningen gjør oss sikre på at dette ikke er innbilt, sier han.

150 centimeter høy Yeti
Gruppen utplasserte syv kameraer med innebygd bevegelsesdetektor i et område hvor Takahashi mener å ha sett en Yeti under en ekspedisjon i 2003.

- Den sto i en silhuett rundt 200 meter unna. Den gikk på to bein som et menneske og var cirka 150 centimeter høy, sier han.

Takahashi sier at gruppen ikke vil gi seg med ekspedisjonene før de har klart å feste skapningen til film.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere