RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er hun Sarah (16)?

Sist oppdatert:
400 sektbarn forblir i statens varetekt etter aksjonen i Texas. Men 16 år gamle Sarah som ba myndighetene om hjelp, kan egentlig ha vært en falsk innringer.

Fredag bestemte Texas-dommer Barbara Walther at de 416 barna fra Den fundamentale Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige skal forbli i barnevernets omsorg. Nå begynner jobben med å finne et nytt hjem for sektbarna. Samtidig bestemte dommeren at alle barna skal DNA-testes for å finne deres familierelasjon.

Dommen ble avsagt etter to dagers høring i domstolen i San Angelo i Texas. Her har det blant annet kommet fram at jenter ned i 13-årsalderen har blitt giftet bort eller tvunget til sex. En seng i sektens tempel tyder på at nygifte har fullbyrdet ekteskapet foran forsamlingen. I tillegg har det blitt funnet en liste over 10 unge kvinner som har blitt giftet bort, eller blitt gravide, mens de var mindreårige.

Mystiske Sarah
Men samtalene som utløste barnevernets aksjon mot sekten tidligere denne måneden, er ennå et mysterium.

En 16 år gammel kvinne, som kalte seg Sarah Jessop Barlow, skal ved flere anledninger ha ringt et krisesenter i Texas. Hun skal da ha bedt om hjelp til å forlate sekten sammen med sin åtte måneder gamle datter. Sarah fortalte at hun var tvunget til å bli den spirituelle kona til en eldre mann.

- Jeg var kone nummer sju, fortalte jenta i telefonen, og sa at hun hadde blitt mishandlet av sin ektemann.

- Han slo og skadet meg hver gang han ble sint. Han slo meg i brystet og tok kvelertak på meg, mens de andre kvinnene holdt barnet mitt, fortalte hun.

Les mer her: 16-åring: - Jeg var kone nummer sju

33-åring kan være Sarah (16)
Men da barnevernet besøkte ranchen utenfor Eldorado i Texas første gang, fant de ingen Sarah Jessop Barlow. 20 kvinner under 17 år ble intervjuet. Fem av dem het Sarah. En av dem var 16 år og hadde et barn, men het ikke Jessop Barlow.

Sektmedlemmene avviser at den aktuelle Sarah Jessop Barlow eksisterer. Texas Rangers sa i retten fredag at de nå har satt søkelyset på 33 år gamle Rozita Swinton i forbindelse med jakten på Sarah. Kvinnen er arrestert for å ha gjennomført falske telefonsamtaler.

Politiet i Colorado Springs har undersøkt kvinnens hus, og funnet beviser som kan knytte henne til samtalene. Avisen Denver Post skriver fredag at Rozita ble offisielt arrestert i forbindelse med en annen telefonsamtale der hun hadde utgitt seg for å være et misbrukt barn. Hun var også etterlyst i forbindelse med en tredje falsk telefonsamtale

Texas Rangers skal ikke ha formeldt siktet kvinnen i forbindelse med sekt-saken.

Ringte avhopper
33 år gamle Swinton skal ha ringt til det tidligere sektmedlemmet Flora Jessop 30. mars. Jessop hjelper unge jenter som forsøker å unnslippe sekten. Hun har fortalt politiet at Swinton ringte henne og utga seg for å være «Sarah på 16 år». Det var altså en «Sarah på 16 år» som ringte krisetelefonen i San Angelo 29. mars og fortalte om overgrepene.

Jessop forteller til Denver Post at Swinton ringte henne etter klokken 20.30 om kvelden og snakket til henne med lav stemme, angivelig for ikke å vekke andre sektmedlemmer.

- Hun var veldig overbevisende. Hun må ha planlagt dette nøye, sier Jessop.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere