RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erdogan lover langvarig krig mot PKK


Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan lover langvarig krig mot PKK.
Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan lover langvarig krig mot PKK. Foto: Str (Afp)
Sist oppdatert:
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier offensiven mot det kurdiske arbeiderpartiet PKK kommer til å fortsette helt til «ikke en eneste terrorist gjenstår».

Ankara (NTB-Reuters-AFP): Tyrkia gjennomførte mandag og tirsdag 17 luftangrep mot det væpnede PKKs stillinger i den sørøstlige Hakkari-provinsen, opplyser den tyrkiske hæren.

– Vi kommer til å fortsette vår kamp helt til våpnene er lagt ned og ikke en eneste terrorist gjenstår innenfor våre grenser, sa Erdogan i en TV-sendt tale i hovedstaden Ankara tirsdag.

Presidenten fastslo videre at regjeringens snart tre uker lange luftkrig mot PKK allerede har påført gruppen alvorlige tap og sa at fredsprosessen med PKK nå er «i fryseboksen». «Effektive operasjoner» er dessuten gjennomført mot jihadistene fra IS, tilføyer Erdogan.

Flere drepte

Tirsdag ble én tyrkisk soldat og sju opprørere drept i ulike hendelser, melder nyhetsbyrået DPA.

NATO-medlem Tyrkia startet i juli det regjeringen selv kaller en «synkronisert krig mot terror» med bombeangrep mot PKK-krigere hovedsakelig i Nord-Irak og mindre hyppige angrep mot IS-stillinger nord i Syria.

Siden kampen i all hovedsak har vært rettet mot PKK, anklager kurdere Tyrkia for å bruke sin tilslutning til den internasjonale krigen mot IS som et skalkeskjul der det egentlige måle er å knuse kurdernes ambisjoner om selvstyre. Det avviser Ankara.

– Vi gjør ikke forskjell på terrororganisasjoner, fastslo Erdogan tirsdag.

PKK-bombeangrep

PKK-angrepene mot tyrkiske myndigheter ses som svar på den tyrkiske bombingen av militante kurdere i Irak og Tyrkia. PKK og allierte kurdiske grupper i Syria og Irak har i lengre tid deltatt i kampen mot IS.

En tyrkisk soldat ble tirsdag drept da PKK angrep en militærbase i Sirnak i provinshovedstaden med samme navn, ifølge hæren. Seks soldater er blitt drept i Sirnak, som ligger like ved Hakkari-provinsen nær grensen til Irak og Syria, de siste to dagene.

De åtte PKK-medlemmene skal ha blitt drept i militæraksjoner i provinsen Agri øst i landet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Tyrkia ble rammet av flere angrep mandag, både ved storbyen Istanbul og ved grensen til Syria. Tirsdag tok PKK på seg ansvaret for mandagens bombeangrep mot en politistasjon i Sultanbeyli i utkanten av Istanbul. Fire politimenn ble drept i angrepet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere