RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Erin Brockovich»-advokat død

Sist oppdatert:
Edward Masry, advokaten som ble verdenskjent i Albert Finneys film «Eirin Brockovich», er død, 73 år gammel.

Masry døde mandag som følge av komplikasjoner med diabetes, melder nyhetsbyrået AP. Kjendisadvokaten har jobbet som advokat i 40 år i Los Angeles og har tatt alt fra kriminalsaker til saker om giftige utslipp.

På 1990-tallet klarte han, ved hjelp av daværende assistent Erin Brockovich, å få i havn det største forliket etter giftutslipp i USAs historie. Om lag 333 millioner dollar ble utbetalt til over 600 innbyggere i Hinkley i California etter at det hadde lekket karsinogen, et kreftfremkallende stoff, ut i grunnvannet.

Saken ble senere filmatisert og skuespiller Julia Roberts, som spilte den standhaftige advokat-assistenten Erin Brockovich, vant en Oscar for rollen. Albert Finney ble nominert til Oscar for beste birolle, som Edward Masry.

Masrys interesse for miljøet har også gitt ham en lang rekke priser, både lokalt og nasjonalt, fra flere miljøvernorganisasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere