*Nettavisen* Nyheter.

Erklærer krig

Hizbollah erklærer åpen krig mot Israel. Fire soldater er savnet etter at et israelsk krigsskip ble bombet av utenfor kysten av Libanon.

15.07.06 09:52

Israelske myndigheter har nå bekreftet at fire soldater er savnet etter at et krigsskip ble bombet av Hizbollah fredag. Den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera siterte sent fredag kveld disse opplysningene fra en anonym israelsk kilde, men det er nå bekreftet av Israel.

Israel sier også at en av Hizbollas raketter bommet på målet og traff et sivilt skip, melder AP.

Det israelske krigssipet ble satt i brann fredag kveld. Ifølge BBC er det mulig at skipet ble truffet av en en ubemannet drone fra Hizbollah. Dersom dette viser seg å stemme, er det etter alt å dømme første gang Hizbollah bruker et slikt våpen.

Den israleske byen Akko er også truffet i rakettangrep.

-Idioter
Israelske fly bombet fredag kveld Hizbollahs hovedkvarter i Beirut, samt leder Hassan Nasrallas bolig. Nasralla klarte å unnslippe, men boligen hans og geriljabevegelsens hovedkvarter skal ha blitt ødelagt.

Kort tid senere ble et lydopptak av Nasralla sendt direkte på Hizbollahs TV-stasjon. Der erklærer han åpen krig mot Israel.

- Det er åpen krig. Dere vet ikke hvem Hizbollah er. Den israelske regjeringen er idioter. Vi skal gå lenger enn Haifa. Spillereglene er forandret, sier Hasan Nasralla i lydopptaket.

«Å gå lenger enn Haifa» er en henvisning til angrepene mot Israels tredje største by, Haifa, torsdag.

Direktør Nils A. Butenschøn ved Institutt for menneskerettigheter mener Hizbolahs krigserklæring er et resultat av det arabiske raseriet mot Israel og Vesten.

60 drept
Mer enn 60 libanesere er drept, etter at israelske fly og bakkestyrker har angrepet ulike mål i landet fredag ettermiddag og kveld. Aksjonene kommer som en reaksjon på at Hizbollah onsdag kidnappet to israelske soldater.

Store deler av Libanons infrastruktur er ødelagt i de israelske angrepene. Den internasjonale flyplassen ved Beirut, en kraftstasjon, bensinlagre og veien til Damaskus er bombet.

Ved midnatt natt til lørdag står også det palestinske økonomidepartementet i Gaza i fyll fyr, etter å ha blitt truffet av israelske flyraketter, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.