RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erklærte valgseier i Thailand

Sist oppdatert:
Thailands statsminister Thaksin Shinawatra erklærte at hadde vunnet en overlegen valgseier søndag. Opposisjonen frykter at Thailand skal bli en ettpartistat.

Opposisjonen vedgikk nederlaget allerede etter de første valgdagsmålingene. Ifølge målingene får Thaksins parti Thai Rak Thai (Thaier elsker thaier, journ.anm.) 399 av av 500 seter i landets nasjonalsforsamling.

Dermed kan statsministeren danne den første ettpartiregjeringen under demokratisk styre i Thailand, melder BBC.

- Selv om tallene viser klart at vi har vunnet.må vi vente på den endelige opptellingen for å få de eksakte tallene, sa Thaksin, ifølge AP.

Thaksin la til at han for å «være høflig», skulle ha samtaler med koallisjonspartneren, Chart Thai-partiet, om utformingen av regjeringen.

Opposisjonen har anklaget Thaksin for å være autoritær, og frykter at Thailand skal bli en ettpartistat.

Kritikere, blant andre organisasjonen Human Rights Watch, har også vært bekymret for et sammenbrudd i de muslimsk-dominerte sørlige områdene i landet.

Ifølge BBCs reporter Kylie Morris er det Thaksins håndtering av flodbølgekatastrofen og den positive utviklingen i Thailands økonomi som har overbevist velgerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere