RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna støtter skaut-kvinner

Kommunalminister Erna Solberg vil ikke nekte muslimske kvinner å bruke skaut slik franske myndigheter har gjort.

Sist lørdag demonstrerte flere hundre personer i Oslo for retten til å bruke hijab eller skaut, og tusenvis av demonstranter samlet seg i byer i Europa og Midtøsten for å protestere mot det franske forslaget om å forby bruk av religiøse symboler i offentlige skoler.

Nå understreker Erna Solberg (H) at hun støtter de muslimske kvinnenes kamp.

- Å erstatte en eventuell tvang til å gå med hodeplagg med en tvang til ikke å gå med hodeplagg, vil ikke bidra til mer selvbestemmelse for kvinnene. Tvert imot kan det istedenfor motvirke integrering av muslimske kvinner på arbeidsmarkedet, skriver Solberg i en pressemelding.

- Må vise toleranse

Solberg mener den norske statskirken forplikter norske myndigheter til å vise større toleranse for religiøse minoriteter enn franske myndigheter.

Hun viser også til at klagenemnda for likestilling i 2001 slo fast at arbeidstakere som hovedregel har rett til å bruke religiøse hodeplagg, med unntak der særlige krav til helse, hygiene eller sikkerhet taler imot.

- Likestilling i det flerkulturelle samfunnet som Norge er i dag, er ikke så enkelt som å si at «Her får ingen lov til å gå med hodeplagg, så her behandler vi alle likt», mener kommunalministeren.

Nye bestemmelser
Fra årsskiftet i år trådte nye bestemmelser i kraft som forbyr etnisk og religiøst betinget diskriminering på boligmarkedet. Regjeringen fremmet videre sommeren 2003 et forslag til endringer i arbeidsmiljøloven som skal sikre et effektivt vern mot diskriminering i arbeidslivet. I 2004 vil regjeringen fremme forslag til en egen lov med et generelt forbud mot diskriminering på etnisk og religiøst grunnlag, som skal gjelde på alle samfunnsområder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere