*Nettavisen* Nyheter.

Erna tvilte før ansettelsen

Høyre-leder Erna Solberg hadde ansettelsen av partifellen Osmund Kaldheim på sitt bord i 14 dager før hun gav ham jobben som leder av Integreringsdirektoratet.

10.06.05 08:52

– Jeg visste vi ville få kritikk for å ansette en Høyre-mann, men vi kan ikke la være å ansette den som vil gjøre den beste jobben på integreringsfeltet fordi han er medlem av mitt parti, sier Høyre-leder og kommunalminister Erna Solberg til Dagsavisen.

Søknadskriteriene til den nye lederstillingen i direktoratet ble endret og utlyst for andre gang etter at det var kommet inn søknader fra flere kvalifiserte. Solberg innrømmer overfor avisen at hun var klar over at Kaldheim var interessert i jobben før hun endret utlysningsteksten og fjernet kravet til høyere utdanning slik at han kunne søke.

Minoritetsorganisasjoner, fagfolk og politikere reagerer sterkt på at Erna Solberg har sett bort fra Manuela Ramin-Osmundsen – en godt kvalifisert kvinnelig søker med minoritetsbakgrunn som sendte søknad i første runde. Hun er i dag assisterende direktør i UDI.

Solberg sier hun kjenner både Ramin Osmundsen og Kaldheims måte å arbeide på. Hun er sikker på at den beste lederen for Integreringsdirektoratet nå er ansatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.