RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ESB fortsetter krisefinansieringen til Hellas

Sist oppdatert:

Den europeiske sentralbanken (ESB) opprettholder kriselånene til greske banker på dagens nivå. ESB holdt mandag kveld et møte for å avgjøre om krisefinansieringen skulle kuttes eller økes. 

Avgjørelsen om ikke å endre lånene var ventet blant økonomer og analytikere. De nåværende kriselånene har sørget for at bankene ikke har gått helt tomme for penger, og dersom ESB hadde økt taket på finansieringen, hadde trolig bankene kunnet åpnet igjen.

Merkel: – Må ha Hellas' forslag på bordet
Tysklands statsminister Angela Merkel understreker nødvendigheten av at et nytt, gresk forslag legges fram så raskt som mulig.

Tysklands statsminister Angela Merkel besøkte Frankrikes president François Hollande i Paris mandag.

Merkel holdt pressekonferanse sammen med Frankrikes president François Hollande i Paris mandag kveld.

– EU har vist solidaritet overfor Hellas. Det haster, og derfor må Hellas legge nye forslag på bordet denne uka. Situasjonen må løses, sa Merkel.

Hollande sa også at tiden er i ferd med å renne ut.

– Vi har døren åpen for Hellas, men jeg må understreke at vi har svært kort tid å løse dette på. Europa står samlet om dette ansvaret. Solidaritet og ansvar er nøkkelordene for de kommende dagene, sier Hollande.

Tirsdag møtes statslederne for de 19 medlemslandene i eurogruppen til hastemøte, og det er ventet at Hellas vil legge fram nye forhandlingsforslag der. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere