RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Estisk bartender spytter i glasset

Bartenderen Jurij truer Estlands anseelse som moderne, vestorientert land. Han er nemlig blitt beryktet for å spytte i glassene til gjester som tipser dårlig.

Slik oppførsel kan skremme bort både forretningsfolk og turister, skriver avisen Eesti Savisaar. Journalist Sergo Selder er kalt inn til avhør hos politiet i hovedstaden Tallinn, men nekter som god pressemann å oppgi sine kilder.

Det hjalp ikke at etterforskerne truet med å beslaglegge pressekortet hans og kaste ham på glattcelle i 48 timer. Selder ville verken ut med hvor Jurij jobber eller hva den spyttende bartenderen heter til etternavn.

Hvis han blir pågrepet og tatt inn til avhør, kan Jurij kanskje forsvare seg med at spytting i dag ikke bare er en grovt uhøflig uskikk. Det er også blitt en risikosport, i hvert fall i Canada der en student nylig slo seg i hjel under en spyttekonkurranse.

Studenten og kameratene hans satt og drakk, da de begynte å diskutere hvem av dem som kunne spytte lengst. En av dem tok løpefart og spyttet over rekkverket på balkongen utenfor hybelen, men greide dessverre ikke å stanse, falt over rekkverket og ned i døden.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere