*Nettavisen* Nyheter.

Et barn det første offeret

Foto: Fadi Adwan/AP/Scanpix

Den israelske bakkeinvasjonen koster barna livet.

05.01.09 14:19

Natt til søndag gikk israelske bakkestyrker inn på Gazastripen. Noen få hundre meter innenfor grensa, åpnet stridsvognene ild mot Hamas-posisjoner. Det første offeret for Israels jakt på Hamas-medlemmer, var et lite barn.

- 87 døde barn
11 andre barn ble også skadd i angrepet, da en granat slo ned i et hus i bydelen Beit Lahiya i Gaza by, melder news.com.au.

Siden da har til sammen 87 barn mistet livet, ifølge ubekreftede meldinger ifølge jpost.com. Langt flere er skadd, mange alvorlig.

Familie drept
Mandag mistet tre barn livet da artilleriild traff et hus i Zeitoun bydel i Gaza by ifølge sykehusledelsen, melder avisen haaretz.com.

Også barnas mor døde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kort tid etter ble en familie på sju drept under et angrep mot Beach flyktningleir. Flere andre ble også såret i dette angrepet.

To barn skal også ha blitt drept av ild fra et marinefartøy i Shati, ifølge sjefen for Gazas ambulansetjeneste.

Israelske militære myndigheter har ikke kommentert påstandene, men sier de vil undersøke sakene.

Bomber Hamas-mål
I løpet av natten har israelske styrker bombet over 30 mål i det nordlige Gaza, og flere palestinske familier har flyktet fra sine hjem til FN-drevne skoler for å søke tilflukt fra granatregnet.

De 1,5 millioner innbyggerne på Gazastripen har ingen steder å gjemme seg. Det finnes ikke bomberom, og som verdens tettes befolkede område er det få plasser å flykte til. Israelske militære sa i et intervju med Nettavisen søndag at de forsøker å unngå sivile tap, men siden bakkeinvasjonen startet har størsteparten av tap av liv vært sivile.

Les også: - Opererer uten bedøvelse

Da Hamas-leder Nizar Rayan ble drept da israelske jagerfly bombet hjemmet hans 2. januar, ble også tre av hans små barn drept.

Fulle sykehus
FN melder at 517 mennesker er drept siden den militære aksjonen startet for ti dager siden. Før bakkeinvasjonen anslo organisasjonen at en fjerdedel av de drepte var sivile.

Søndag, den første dagen etter bakkeinvasjonen mistet 42 palestinere livet, de fleste sivile.

Rundt 2500 er skadd, og kapasiteten på sykehusene er for lengst sprengt. Medisinsk personell melder om svært vanskelige arbeidsforhold og mange mangler nødvendig utstyr. Men siden bakkeinvasjonen har mange av hjelpeorganisasjonene ikke fått ikke lov krysse grensen på grunn av sikkerhetssituasjonen.

Les: - Vi sikter ikke på sivile

Til sammen 55 israelske soldater er skadd siden bakkeinvasjonen startet lørdag kveld, for fire av dem skal situasjonen være alvorlig. To soldater er rapportert å ha mistet livet.

Tre sivile israelere inne i Israel er også meldt drept etter Hamas-angrep siden den militære operasjonen startet for ti dager siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.