RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etiopia bannlyser politiske møter

Sist oppdatert:
Den etiopiske statsministeren, Meles Zenawi, sier det vil bli ulovlig med politiske møter fra mandag. Da blir valgresultatet i landet offentliggjort.

Regjeringen i Etiopia vil kriminalisere demonstrasjoner og alle typer offentlige møter i en måned fra mandag. Søndag gikk millioner av etiopere til valgurnene, og resultatet skal begynne å bli klart mandag. Statsministeren har erklært unntakstilstand og satt politiet under direkte styre.

Valget står mellom koalisjonen som endte det brutale diktaturet i landet i 1991, og opposisjonen som lover liberalisering i landet.

Mener valget er manipulert
Valgobservatører i landet opplyser at det største problemet så langt, er store menneskemengder ved valglokalene. Folk må stå flere timer i kø for å avgi sin stemme.

Opposisjonsleder Hailu Shawel mener derimot at valget ikke har gått riktig for seg, og har avvist resultatet allerede før valglokalene stinger.

Søndag vil de fire partiene som utgjør Koalisjonen for samhold og demokrati forå avgjøre om de vil godta resultatet.

Tar kontroll med politiet
Styreleder i den nasjonale valgkommisjonen, Kemal Bedri, sier at opposisjonsleder Hailu viser manglende respekt for de mange menneskene som har stått stått 10 til 12 timer i kø for å velge.

Statsminister Meles Zenawi har varslet at hans til tider autoritære styre vil myke opp og bli med demokratisk. Meles sa søndag at valgobservatørene har karakterisert valgprosessen som fredfull og demokratisk.

Likevel har han erklært demonstrasjonene i Addis Ababa og resten av landet for ulovlige fra og med mandag. I tillegg er politiet lagt under direkte styre fra ham selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere