RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etiopia bombet flyplasser

Foto: REUTERS/Scanpix
Sist oppdatert:
Etiopiske styrker har bombet den internasjonale flyplassen i Mogadishu.

Flyplassen ble nylig gjenåpnet av Unionen av islamske domstoler (UIC) – som også har kontrollen over det meste av det sentrale og sørlige Somalia, ifølge BBC. Det er ikke rapportert om drepte i angrepet, men minst en person skal være skadd.

Se TV 2 Nyhetenes innslag

Ifølge militære kilder skal også en annen flyplass utenfor Mogadishu ha blitt bombet mandag.

På julaften erkjente Etiopia at deres styrker var i kamper inne i Somalia. Det ble rapportert om harde kamper og flyangrep i grensebyen Beledweyne.

-Må forsvare landet
Ifølge statsminister Meles Zenawi var Etiopia tvunget til å forsvare landet mot «terrorister» og anti-etiopiske holdninger.

- Vi ønsker ikke å innsette en ny regjering i Somalia. Vi ønsker ikke å blande oss inn i somaliske nasjonale affærer. Omstendighetene har gjort at vi er tvunget til dette, sier statsminister Meles Zenawi til BBC.

Tusenvis av somaliere har flyktet fra krigssonen. Nødhjelpsorganisasjoner sier at detter presser et allerede svakt system i landet.

Ifølge UIC har etiopiske styrker i flere måneder kjempet sammen med regjeringssoldater inne i Somalia.

- Vi er ikke et folk som har presset fram denne krigen. Vi bare forsvarer oss. Men forhandlingene er fremdeles åpne og vi er klar for en våpenhvile, sier den somaliske ambassadøren i Addis Ababa, Abdikarin Farah til BBC.

Nordmenn i Somalia
- Det er nordmenn der nå, men vi har ingen totaloversikt over hvor mange, sier Utenriksdepartementets pressetalskvinne Kaja Haldorsen til Nettavisen.

UD fraråder norske borgere å reise til sør- og sentral-Somalia. Samtidig oppfordres alle som allerede er i de aktuelle områdene i Somalia om å forlate dem, og registrere seg til de norske ambassadene i Kenya og Eritrea.

- Våre ambassader er fullt utrustet til å ta imot norske statsborgere som er i Somalia, sier Haldorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere