RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett år etter katastrofen

Sist oppdatert:
Tusenvis av pårørende, blant dem flere hundre nordmenn, minner i dag ettårsmarkeringen for tsunamien. Jan Petersen deltok i den første av en rekke markeringer utover dagen.

Klokken 01.59 den 26. desember 2004 skylte tsunamien innover Khao Lak i Thailand. Her døde mange av turistene som omkom i katastrofen

Nøyaktig et år etter samlet de etterlatte seg ved en politibåt som ennå står langt oppe på land etter den ble skylt opp av tsunamien. Her startet dagen for mange nordmenn som i dag skal minnes sine kjære. Representanter for ulike nasjoner la ned blomster. Tidligere utenriksminister Jan Petersen la ned en blomst til minne om de norske ofrene.

- Det var en veldig ærefull seremoni. En fin seremoni, sier TV 2s reporter Renate Nedregård som var til stede.

Rundt 150 nordmenn har reist til Thailand i julen for å delta på minnemarkeringene. De siste dagene har det vært flere minnestunder, men den 26. desember vil naturlig nok bli den dagen som kommer til å gjøre mest inntrykk.

Etter den felles minnemarkeringen holdt nordmennene en egen markering på stranden i Khao Lak. Jan Petersen deltok også ved denne markering.

Mange av de etterlatte holder også private seremonier på strendene rundt omkring i hele området.

26. desember vil avsluttes med en multireligiøs minnemarkering på stranden i Khao Lak. Der vil prester for flere religioner delta, og seremonien vil avsluttes med at de sender ut lysende lykter på havet som kom og tok de til sammen 216.000 tsunami-ofrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere