Etterforsker Dr. Døds død

Foto: (PA)

Omstendighetene rundt seriemorderen Harold Shipmans selvmord gjør at at britiske myndigheter vil etterforske dødsfallet.

Shipman ble funnet hengt på sin egen celle i fengselet Wakefield tirsdag morgen. 57-åringen var kjent som Storbritannias verste seriemorder, og var dømt for 15 drap.

En undersøkelse har funnet at Shipman, også kjent som «Doktor Død», har tatt livet av minst 200 andre. Shipman var lege og alle hans ofre skal ha vært pasienter av ham.

Etter at han ble funnet hengt på cella tirsdag vil nå en granskningskommisjon undersøke om fengselsmyndighetene overså tegn på at Shipman planla et selvmord, og at det kunne vært forhindret.

Shipman var ikke spesielt overvåket på Wakefield-fengselet, slik han er blitt i andre fengsler, melder Ananova. Samtidig ble han fratatt visse rettigheter like før jul på grunn av sin dårlige oppførsel i fengselet. Blant annet ble TV-en hans inndratt og han måtte gå i fangedrakt i stedet for i vanlige klær.

- Jeg vil undersøke Harold Shipmans fem og et halvt år i varetekt for å finne ut om det var noen indikasjoner på om han planla å ta sitt eget liv, sier Stephen Shaw, som er fengsels- og prøvetidsombudsmann i Storbritannia.

- Det jeg må være sikker på er at det ikke var noe som kunne utløse selvmordet, verken i fengselet eller utenfor, som ble oversett, og at behandlingen hans var passende, og at ting som skulle skje med henhold til å passe på ham, ble gjort, sier Shaw.

Shipman har aldri erkjent straffskyld, og har ikke villet forklare seg for politiet. Også i fengselet skal Shipman ha oppført seg svært arrogant og ufordragelig.

Den allmennpraktiserende legen hadde sin egen praksis i Manchester, og jobbet som lege i 20 år før han ble avslørt i 1998. De flest av Shipmans ofre var eldre kvinner, som ble drept med en overdose morfin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag