*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyst nordmann tatt i Rio

En nordmann som har vært etterlyst siden 2004, ble onsdag pågrepet i Rio de Janeiro i Brasil.

08.03.07 21:41

Ifølge det brasilianske føderale politiet ble mannen pågrepet på vei ut av bygningen der han bodde i den travle turistbydelen Copacabana i Rio de Janeiro, skriver avisen Estado de São Paulo.

Den 37 år gamle Hvaler-mannen har vært etterlyst av Interpol siden sommeren 2004, da han ikke møtte til soning av en to år lang narkodom.

Senere er han tiltalt for å ha fungert som kurer for ytterligere 9,7 kilo hasj i en annen narkotikasak. I tillegg skrev Fredriksstad Blad i fjor at mannen også er tiltalt for utpressing av 500.000 kroner mot en tidligere forretningsforbindelse.

Politiet i Østfold har lenge mistenkt at mannen oppholdt seg i Brasil. I 2005 fikk Interpol bekreftet hvor han oppholdt seg, og norske myndigheter ba om å få ham utlevert. Mens saken ble behandlet, flyttet nordmannen på seg, men onsdag ettermiddag var den tre år lange flukten over.

Ifølge det brasilianske føderale politiet skal mannen ikke ha motsatt seg pågripelsen.

I forkant av pågripelsen fant brasiliansk politi ut at mannen var en stamgjest på flere barer i nabolaget. Han skal heller ikke ha lagt skjul på at han hadde godt med penger.

37-åringen sitter nå fengslet i Rio frem til han skal utleveres til Norge.

Interpol i Norge var torsdag ettermiddag ikke informert om pågripelsen, og avventer foreløpig en henvendelse fra brasilianske politimyndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.