RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ettersøkt islamist tatt

Saudiarabiske sikkerhetsstyrker arresterte torsdag kveld en mann som er blant de øverste på landets liste over ettersøkte, islamistiske ledere.

Faris al-Zahrani ble arrestert i et fjellendt område sør i landet torsdag kveld, ifølge myndighetene.

Saudiarabiske myndigheter kjemper for tiden en hard kamp mot islamistiske grupper med forbindelser til terrornettverket al-Qaida, og al-Zahrani er "en av lederne for opprøret", ifølge innenriksdepartementet.

Mannen skal ikke ha motsatt seg arrestasjonen, opplyser en kilde i sikkerhetsstyrkene til Reuters.

Al-Zahrani figurerte høyt på listen over 26 ettersøkte, islamistiske ledere. Tolv andre er fortsatt på frifot, mens resten enten er drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker eller har overgitt seg.

Al-Zahrani er en av tre muslimske prester på listen, og han skal ha hatt en ledende rolle i den lokale organisasjonen etter at saudiarabiske sikkerhetsstyrker drepte lederen Abdulaziz al-Muqrin i juni.

Islamister med forbindelser til Osama bin Laden har de siste 15 månedene gjennomført en rekke selvmordsangrep og andre angrep for å destabilisere kongedømmet og derved drive vestlige borgere og selskaper bort fra stedet hvor islam ble etablert.

Omkring 90 politimenn og sivile, blant dem mange utlendinger, er drept i angrepene, som har vært rettet mot statlige institusjoner, oljeindustri og utenlandske statsborgere med tilhold i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere