RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU: – Det viktigste er å redde liv i Middelhavet

EUs utenrikssjef Federica Mogherini, her under et EU-toppmøte i Brussel i april. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix
EUs utenrikssjef Federica Mogherini, her under et EU-toppmøte i Brussel i april. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix
EUs utenrikssjef Federica Mogherini forsøkte mandag å sanke støtte i FNs sikkerhetsråd til Unionens planer om en militæroperasjon mot menneskesmugling.

– Vår første prioritet er å redde liv og forhindre at flere liv går tapt på havet, sa Mogherini.

Så langt har over 1.800 flyktninger mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet. Mogherini sier situasjonen i er makeløs, og at den derfor krever nye løsninger.

– Dette er ikke bare en humanitær krise, men også en sikkerhetskrise, fordi nettverk av smuglere er knyttet til og finansierer terrorvirksomhet, sa hun.

EU håper sikkerhetsrådet vil godkjenne planene om en militæroperasjon for å stanse menneskesmuglerne som frakter flyktninger over havet. Planen innebærer å senke menneskesmuglernes båter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere