OSLO (NTB og Nettavisen): EU dobler innsatsen for å hjelpe flyktningene som sitter fast i Hellas, melder Reuters.

Hjelpeorganisasjoner får drøyt 1 milliard kroner (115 millioner euro) i nye EU-tilskudd for å bedre forholdene for flyktningene i Hellas fram mot vinteren, ifølge EU-kommisjonen.

115 millioner euro kommer i tillegg til de 83 millionene som ble bevilget tidligere i år.

I underkant av 60.000 flyktninger og migranter sitter fast i Hellas etter å ha forsøkt å komme seg nordover i Europa, der mange grenseoverganger ble stengt tidligere i år.

Les også: Sylvi Listhaug er bekymret for flyktningstrømmen fra Afrika og Midtøsten

– EU-kommisjonen fortsetter å omgjøre solidaritet til handling slik at flyktningkrisen håndteres på en bedre måte, sier EUs nødhjelpskommissær Christos Stylianides under et besøk til landet lørdag.

Hellas har sammen med Italia lenge båret den tyngste byrden av flyktninger og migranter som har strømmet til Europa på flukt fra krig, konflikt og fattigdom.

Flere tusen migranter og asylsøkere står fast i Hellas etter at landene lenger nord stengte sine grenser tidligere i år.

Se bildereportasje fra flyktningeleiren i Souda på Khios:

Bildeserie

Bildeserie

– De nye midlene har et sentralt mål om bedre forholdene for flyktninger i Hellas og utgjøre en forskjell før den kommende vinteren, sier Stylianides.

Pengene skal brukes til å bedre eksisterende mottak og bygge nye boliger, samt finansiere kuponger og kontantutbetalinger slik at flyktningene kan dekke grunnleggende behov. I tillegg skal de nye EU-midlene bidra til at barn får tilgang til skolegang, samt hjelpe enslige mindreårige asylsøkere.

Totalt har EU gitt over 9 milliarder kroner i støtte til Hellas for å håndtere utfordringer knyttet til migrasjonskrisen, opplyser EU-kommisjonen. (©NTB)

Les også: Rekordmange båtflyktninger til Hellas