RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU forbyr fugleimport fra Asia

(Reuters)
EU-kommisjonen la onsdag ned midlertidig forbud mot import av papegøyer og visse andre fuglearter fra Sørøst-Asia. Årsaken er utbruddet av fugleinfluensa i flere asiatiske land.

Folk i EU-land kan etter onsdagens vedtak i kommisjonen inntil videre ikke innføre papegøyer eller andre fugler som holdes som kjæledyr fra de berørte landene. Disse er Hongkong, Japan, Kambodsja, Kina, Laos, Pakistan, Sør-Korea, Thailand og Vietnam.

– Hensikten med forbudet er å avverge all fare for at viruset som forårsaker fugleinfluensa skal dukke opp i EU-landene, heter det i en erklæring fra kommisjonen. Den tok sin beslutning etter å ha rådført seg med samtlige av EUs 15 medlemsland.

I tillegg til papegøyer omfatter forbudet bokfinker, falker og parakitter. Frankrike nedla i forrige uke forbud mot innføring av fugler fra Thailand, og ba denne uken kommisjonen i Brussel følge opp med et tilsvarende forbud for hele EU-området.

De asiatiske landene ble tidligere onsdag enige om å trappe opp og samordne sin kamp mot viruset som forårsaker fugleinfluensa. Inntil onsdag var åtte mennesker døde av sykdommen, som det foreløpig ikke fins noen vaksine mot.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere