RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU raser mot ulvejakt

Foto: Scanpix
Mener den skandinaviske bestanden står i fare for å bli utryddet.

EU-kommisjonen vurderer rettslige skritt mot ulvejakt i Sverige, som angivelig bryter med EUs miljølovgivning.

Sverige har gitt jegere en kvote på å skyte 20 ulver i 2011. Svenskene gjeninnførte ulvejakten i 2010, etter at jakten hadde ligget død siden 1964.

Jaktkvote på 27 ulver
Men miljøkommissær Janez Potocnik mener at ulver i Sverige er utryddingstruet.

I fjor hadde svenskene en jaktkvote på 27 ulver. Hele den svenske bestanden, som utgjør mesteparten av bestanden i hele Skandinavia, er på 200 ulver. Årets jakt startet på lørdag, og allerede mandag var det blitt felt 14 ulver, melder BBC.

- Handlingene til svenske myndigheter gir meg få andre muligheter enn å oppfordre EU-kommisjonen til å iverksette en formell prosess mot Sverige for å ha brutt med EUs miljølovgivning, sier Janez Potocnik i en uttalelse.

- Jeg håper den svenske regjeringens løfter om å adressere den uheldige bevaringsstatusen til ulvebestanden i Sverige ved å innhente ulver fra andre deler av Europa, vil bli overholdt uten forsinkelser, fortsetter Potocnik.

Reduserer bestanden til 210
Svenske myndigheter besluttet i 2009 å redusere ulvebestanden til 210 rovdyr, og gjeninnførte ulvejakten i månedene januar og februar. Svenske jegere har hevdet at ulvebestanden har vokst seg såpass stor at den utgjør en fare for dyrene deres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere