RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU truer Russland med nye sanksjoner

Sist oppdatert:
EU-lederne i Brussel er rede til å innføre flere sanksjoner mot Russland dersom våpenhvileavtalen fra Minsk ikke respekteres i Øst-Ukraina.

– Dersom ikke disse nye avtalene blir iverksatt, holder vi muligheten åpen for at vi er nødt til å innføre ytterligere tiltak, sier Tysklands statsminister Angela Merkel etter toppmøtet mellom EUs stats- og regjeringssjefer i sent torsdag kveld.

Frankrikes president François Hollande stemmer i. De to meklet fram avtalen under 17 timer med forhandlinger med russiske Vladimir Putin og Ukrainas Petro Porosjenko som kulminerte i en fredsplan for Ukraina.

Hollande presiserer at dersom våpenhvilen mellom prorussiske opprørere og ukrainske regjeringsstyrker respekteres helt og holdent, kommer sanksjonene mot Moskva til å bli opphevet litt etter litt.

EU-president Donald Tusk sier EU-lederne som møttes i Brussel, er klare til å innføre flere straffetiltak, inkludert økonomiske sanksjoner, dersom det er nødvendig for å presse Russland. Ifølge Tusk ble ingen nye sanksjoner diskutert da topplederne møttes i Brussel etter at den nye fredsplanen var et faktum torsdag formiddag.

Merkel sa imidlertid at EUs ledere har bedt EU-kommisjonen om å forberede nye sanksjoner i tilfelle våpenhvilen ikke holder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere