RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeere drept i angrep på nattklubb i Mali

Minst fire mennesker er drept, blant dem en franskmann og en belgier, i et angrep på en nattklubb i Malis hovedstad Bamako.

Angrepet mot nattklubben og restauranten La Terrasse i det livlige Hippodrome-distriktet skjedde like etter midnatt lørdag. Blant de drepte var det to personer fra Mali og to utlendinger. Åtte personer ble såret i angrepet, ifølge lokale kilder. En etterretningsagent opplyser at to mennesker er pågrepet.

Sykehuskilder sier at en tredje europeer døde etter å ha blitt brakt til et sykehus, men dette er ikke bekreftet, og nasjonaliteten er ikke kjent.

– Trolig terror
Den franske utenriksministeren Laurent Fabius bekreftet lørdag morgen at en av de drepte var fransk statsborger. Samtidig fastslo Belgias utenriksminister Didier Reynders at det trolig dreier seg om et terrorangrep.

President François Hollande kaller angrepet for «feigt» og lover å tilby Mali hjelp. Frankrike har allerede over 3.000 soldater utplassert i Vest-Afrika for å bekjempe ytterliggående opprørere knyttet til al-Qaida.

Angrepet skjer samtidig som det pågår viktige fredsforhandlinger mellom Malis regjering og opprørere nord i landet.

Lik i gaten
Øyenvitner opplyser at brannmenn bar bort liket av franskmannen fra nattklubben, mens likene av de to malierne, en politimann og en privat vakt, og belgieren lå igjen på gata.

– Dette er et terrorangrep, selv om vi venter på en endelig avklaring, sa en politimann på åstedet.

En mann og en kvinne åpnet ild med «tunge våpen», mens en tredje gjerningsperson holdt vakt ved inngangen, skriver avisen Le Combat på sine nettsider. Opplysningene er ikke bekreftet.

Populært område
Politiet sperret av området, som er et populært restaurantområde for utlendinger som bor i byen, men de få vitnene til angrepet var lite villig til å forklare seg av frykt for represalier.

Franske styrker tok for to år siden tilbake kontrollen over de vidstrakte ørkenområdene nord i Mali etter at tuareg-separatister og al-Qaeda-krigere hadde tatt kontrollen i området vinteren 2012.

De militante islamistene har imidlertid fortsatt å angripe, og det er stadig sammenstøt i ørkenen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere